Lapzárta után érkezett ez a levél :-)

From: MX%"nar@ludens.elte.hu" 27-MAR-1996 11:37:58.75

Hello!

A nagyszuleim 23 evig vartak telefonra,mert rossz cimet irtak fel.Ilyen nevu utca nem is letezett a III.keruletben...Amikor vegre kiderult a dolog,2 honap alatt meglett a telefon.

Bye,NAR

megj.: még szerencse, hogy a 23 év alatt nem neveztek el egy utcát olyanra, mint ami tévesen be volt írva...;-)


From: MX%"TAMASY@physiol-2.pote.hu" 28-MAR-1996 23:48:33.41 !

MATAV szeduletes fejlesztesebol kihagyott Balatonfenyvesen. 10 eves igenyem ellenere nem kaptam telefont, mert valaki kihuzott a listarol. Reklamacios levelekre valasz nem erkezett. A Tavkozlesi Felugyelet kozolte, "nem felettes szerve a MATAV-nak, csak kerheti, de nem utasithatja a vezert, (itt Reinert Agost) a valaszadasra, vagy az elkoveto kideritesere. Majd kerte, valasz azota sincs. Igy karteritesi pert sem indithatok, bizonyitani pedig nem tudom, amit tudok, hogy egyik szomszedom 60 ezer csuszoval kapta a nekem igert potvonalat.)
Errol "Ma-taviranyitas" cimmel az MV Iparos Ujsagban cikkem jelent meg. Evfolyam es lapszamot keresre kozlom, vagy SZKI-fajlban kesobb kuldom.

2. Felesegem munkahelyen irom a levelet, mert BEST modememmel elvileg bejuthatnek a szamitogepre, de (kapaszkodj) a digitalis rendszeru halozaton kezi kapcsolasu alkozpont adja a gephangot.

3. Reszletes szamlat kapok. Egy A/4/es oldal Nemetorszagba 37 ot masodperces szamlaval ment ki. Reklamaciora homalyos fejtegetes, hogy a hivott fel keszulekeben van a hiba, de ok nem vizsgaltathatjak a Deutsche Telecom rendszeret. Konkluzio: Fizetni kell.

4. Egy helyi het perces beszelgetes 20 tetelkent jelenik meg a szamlan kulonbozo masodpercertekkel, ami annyi egyseg + 20 egysegenkent emelkedik a reszletes szamla dija. Reklamaciora valasz nincs, Tavkozlesi Felugyelet kijon, nem erti, tehetetlen es lezarja az ugyet.

5. Regebbi ugy: Ket honapig lezart lakasomban levo telefonszamla havi 3000,Ft felett. Kideritik, hogy az iker szamat felcsereltek. A reklamacio jogos. Iker meghalt, a vonal fovonal mar, penz visszaterites azota sincs.
Hirtelenjeben ennyi.
Jo gyujtogetest kivan: Dzsi-Dzsi-vaj

megj.: köszi!


From: MX%"riethjan@enet.hu" 3-APR-1996 00:49:44.06

Most csak egy: Rajtuk keresztul akartam az Internetre ramenni, de kozoltek, hogy mivel a kerulet az EPT-hez tartozik: csak tavolsagi tarifaval lehet. Jol kiszurtak magukkal.
A Matavnak a matav a konkurenciaja!

megj.: ez szerintem is igaz! maguk alatt vágják a fát! kinek az érdeke ez a koncessziós szerzôdés lejártához közeledve??? (huuuuu...)


From: MX%"koc@ludens.elte.hu" 3-APR-1996 14:10:52.62

Nem nagy szivas, de azert megirom.
92 marciusaban koltoztunk be uj lakasunkba. 95-re igertek a telefont. 95-ben modositottak. Inkabb ugy 97 fele szamoljunk vele. Igaz azota, az uj fejlemenyek szerint mar 96 vegen megkapjuk.
bykoc

megj.: azt hiszem ezek voltak a klasszikus példák és sokan ismerôsnek tartják ezeket a sztorikat! sajnos!

Aztán jött egy levél Czabytól, és ez volt a K.O.!
Majdnem leestem a székrôl, és azóta is sokszor elröhögöm magam!
Egerben a matáv a levegô használatáért is pénzt akar kérni! Ez megér egy hosszabb és pontosabb leírást, de jelenleg csak ennyit tudunk :-(

Van sziszegtetô kirohanás, és érdekes/elszomorító news-hun.net-ben megjelent leírás is!

csak ennyire képes ez a cég???


Várom további leveleiteket. Akár névtelenül is lehet írni a leveles dobozomba
Mentsük meg e hazai céget, elvégre egy magyar cégrôl van szó! ;-)