Bevezetõ

Az itt következõ dokumentumok az elte.csomanet nevü hírcsoporban jelentek meg, az elmúlt másfél hónap folyamán. Majdnem az összes cikk szerepel, csak azokat hagytuk ki, melyek teljesen függetlenek a témától.

Mi is a téma? Az, hogy 1996 március 7.-én 15:55-kor a kollégium bérelt vonala az egyetem felé megszakadt. És e cikk irasanak idöpontjában (már több mint egy hónap telt el) még mindig nincsen.

Miért volt annyira fontos ez a két rézdrót? Manapság mindenki az Internetrõl beszél. Ezen a vonalon keresztül ezt lehetett elérni, a világot, a médiumot, amin keresztül te is olvasod most ezt a bevezetõt. A vonal fennállásának két éve alatt a kollégiumot behálózta egy önerõböl felépített ethernet, mely több mint száz gépet kapcsol be az ELTENET-be, es azon keresztül a vilába. A kollégium szervereit háromszáz ember használja, nem csak programozó szakos hallgatók. Sõt ....

Elkeserít minket az a tény, hogy semmit sem tehetünk a vonal megjavításáért, de a monopolhelyzet miatt mi magunk sem fektethetünk le egy kábelt az egyetemig ... nincs rá jogunk.

Lehet valamit tenni? Talán. Addig is itt ez a Matáv Hate-Page, a visszavágás egy furcsa formája.tégla